Tuesday, November 4, 2008

Si Foo..

Salam Perpaduan..

Beberapa hari yang lepas saya ada menghantar SMS kat sorang kawan PERLU(Yasir@Foo) nun jauh di Shah Alam..SMS di hantar dengan hajat..hajatnya nak belajar ilmu nak create blog dengan lebih mendalam..nape Si Foo? Sebab dialah orang yang ajar saya buka blog arked sumandak ni..tapi kalau ada kawan2 lain yang sudi membantu dan mengajar itu sangat dihargai..hehe

Nape nak belajar lebih mendalam sebab saya berhajat untuk mewar2kan ilmu IT ni dengan kawan2 saya di sini. Tak salah rasanya kita berkongsi ilmu yang kita tahu untuk kemajuan bersama..betul tak? Nanti kalau kawan2 saya di sini sudah boleh berblog, bolehlah kami berkongsi cerita atau berkongsi ilmu baru dan berinteraksi seperti yang sedang berlaku di kalangan kita.. tentu seronok..

Terima kasih juga dengan En.Hisyam Che Mat sebab kalau En.Hisyam tak buka blog di kalangan kawan2 PERLU dan warga FSR tentu kita pun tak ada blog sampai hari ni..walaupun kadang2 ada blog yang akan bersawang dan tumbuh hutan..tapi itu lumrah sebab saya yakin masing2 punya komitmen tersendiri dan lebih penting selain mengemaskinikan blog masing2..kan? Bak kata Blog En.Hisyam..coretan di kala senggang....hehehe

RENUNGAN:

DOA MENGUBAH SEGALA SESUATU


SAAT GENTAR YANG DATANG SEK’LILINGKU
ADA DI LUAR KEMAMPUANKU
KU BERDIAM DIRI MENCARI MU
DOA MENGUBAH SEGALA SESUATU

SAAT GENTAR DATANG DI DEPANKU
MENGECEWAKAN PERASAANKU
KU MENUTUP MATA MEMANDANG MU
S’BAB DOA MENGUBAH SEGALA SESUATU

DOA ORANG BENAR BILA DIDOAKAN
DENGAN YAKIN BESAR KUASA-NYA
DAN BIAR DOA YANG LAHIR DARI IMAN
BERKUASA MENYELAMATKAN

SEPERTI BATANG AIR DITANGAN MU
MENGALIR KE MATA PUN KAU MAU
TIADA YANG MUSTAHIL DI MATA MU
DOA MENGUBAH SEGALA SESUATU


P/s: Renungkan bait2 ayat di atas..teringat dengan post blog “coretan di kala senggang”..
DOA itu sangat berkuasa..walaupun untuk perkara yang kadang2 kita tidak ambil kisah dan anggap kecil dan ringan...

6 comments:

Stoner said...

cik sumandak~!!!!!

huhu

pekabau~???

HiCMat said...

Teruskan Tracy. Saya sentiasa menyokong rakan-rakan yang sentiasa konsisten di dalam penulisan. Melalui cara ini yang jauh kita dekat-dekatkan. Yang dekat kita rapatkan-rapatkan dan yang rapat kita serasi-serasikan. Selamat Maju Jaya

wegreentheearth said...

teruskan tracy..
kena selalu explore baru bleh update...

Ahmad Firdaus Ibrahim said...

Doa adalah senjata Muslim.

Een said...

cy!!!!
sik bgtau kami ada blog ya..
kecil hati ini.. uhuks!

cy_sumandak said...

salam buat semua..

stoner...sihat walafiat...hehe

Boss dan WGTE, tqvm..akan saya teruskan..tq for support..

een..ala een..jgn kecikati..sowi tak bagi tau.

Barakah..Saya rasa semua agama mcm tu..cuma kita amalkan atau tidak jer..hehe